Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande naar finale 'Haaglanden'

FC 's-Gravenzande heeft de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi bereikt. Donderdagavond werd op eigen terrein met 6-1 gewonnen van het Haagse BMT.

De 's-Gravenzanders, die ten koste van DHC deze halve finale hadden bereikt, kwamen op voorsprong door een doelpunt van Frank Broos. In de laatste vijf minuten voor de rust werd het helemaal feest voor de thuisclub. Op aangeven van Patrick Triep kon diezelfde Broos de 2-0 binnenschieten en even later bediende Triep Yuri Westhoff op maat: 3-0. Na een een-tweetje met Belic bracht Westhoff vervolgens de ruststand op 4-0.

BMT, dat in de kwartfinale Die Haghe uitschakelde, kon in het begin van de tweede helft alvast de eretreffer laten optekenen: 4-1. Vervolgens moest BMT met tien man verder wegens commentaar op de leiding. In de 69e minuut liet Broos de 5-1 noteren, zijn derde goal van de avond. Daarna werd opnieuw een speler van BMT met rood naar de kant gestuurd. Patrick Triep kon vijf minuten voor tijd de eindstand op 6-1 bepalen.

In de tweede halve finale komen dinsdagavond Scheveningen en Westlandia-zondag tussen de lijnen. De finale is volgende week zaterdag bij VELO in Wateringen.