Archief

Sierteeltvoorman Jaap van Duijn onderscheiden

Ondernemer Jaap van Duijn is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de bijbehorende versierselen vrijdagmiddag in het World Horti Center in Naaldwijk uit handen van burgemeester Agnes van Ardenne van Westland.

Jaap van Duijn heeft deze benoeming te danken aan zijn jarenlange inzet voor de sierteeltsector. Hij kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFFX), een van de initiatiefnemers van het World Horti Center.

Van Duijn, woonachtig in Laren, was in 1968 medeoprichter van groothandelsbedrijf voor sierteeltproducten Van Duijn Groep. Na een fusie met de OZ Group gingen de bedrijven verder onder de naam Dutch Flower Group (DFG).

Hoewel hij sinds 2008 gepensioneerd is, heeft Van Duijn diverse werkzaamheden in de handels- en tuinbouwsector voorgezet. In 2011 was hij één van de initiatiefnemers, oprichter en voorzitter van de Stichting GFFX, ter verbetering van de Nederlandse tuinbouwsector.

GFFX was op haar beurt één van de initiatiefnemers van het World Horti Center, een samenwerking tussen ondernemers, onderzoek, overheid en onderwijs. Van Duijn blijft als lid van de Adviesraad betrokken bij de activiteiten van de Stichting GFFX. Inge Vermeulen, algemeen directeur van Patijnenburg in Naaldwijk, wordt per 1 juli voorzitter van de stichting.