Archief

'Tribunedak SV Den Hoorn moet snel worden vervangen'

De overkapping van de tribune bij voetbalvereniging SV Den Hoorn moet nog dit voorjaar worden vervangen, anders vormt de constructie op termijn een risico voor de veiligheid van de bezoekers. Dat concludeert een gespecialiseerd onderzoeksbureau. De overkapping is aangetast door corrosievorming.

De nieuwe hoofdtribune is in het seizoen 2005/06 gebouwd, met een overkapping van golfplaten. Volgens het onderzoeksbureau is sindsdien echter te weinig onderhoud gepleegd (de platen moeten periodiek handmatig worden gereinigd, red.). Daarnaast blijkt de toegepaste coating ongeschikt voor gebruik nabij de zee (tot 25 km van de vloedlijn). Hierdoor is niet alleen de overkapping van de tribune aangetast door corrosievorming, ook de gordingen en goot verkeren in slechte staat.

Aanbevolen wordt om op korte termijn maatregelen te nemen, tegen verdere aantasting. "De reden dat hier sprake is van enige urgentie is, dat er op een aantal plaatsen sprake is van materiaal-afname met als gevolg een sterkte-afname. Op termijn houdt dit een veiligheidsrisico in", aldus het bureau.

Voor de nieuwe overkapping is 54.150 euro nodig. Daarvan wordt 9.000 betaald door de Stichting Exploitatie Sportcomplex Den Hoorn. Het overige deel komt voor de rekening van de gemeente Midden-Delfland. De gemeenteraad is inmiddels gevraagd dit bedrag uit de algemene reserve te halen en neemt hier komende maand een besluit over.