Archief

Veldkorfbal: regioploegen doen goede zaken

ODO heeft zich veilig gespeeld na een gelijkspel tegen WION. ONDO heeft nog één punt nodig om veilig te zijn. Dijkvogels jaagt op plaats twee. CKC Maassluis telt af naar het kampioenschap.

Eerste klasse E

Na een spannende wedstrijd tegen Vitesse heeft ONDO twee belangrijke punten in eigen huis weten te houden. Op het Julianasportpark won de 's-Gravenzandse ploeg met 17-16 van de hekkensluiter. Hiermee is ONDO bijna zeker van lijfsbehoud met zes punten voorsprong op nummer zeven IJsselvogels. ONDO heeft met nog drie wedstrijden te gaan nog één punt nodig om op eigen kracht veilig te zijn.

Tweede klasse G

Het verschil tussen CKC Maassluis en DES blijft met nog drie wedstrijden drie punten. Beide ploegen wisten op wedstrijddag elf makkelijk tot winst te komen. DES won met 20-9 van KVK. CKC Maassluis versloeg op het Wipperspark Atlas met 30-12. Over twee weken kruisen DES en CKC Maassluis de degens in Delft. Dit is de kampioenswedstrijd CKC Maassluis, dat met winst de dubbel kan veroveren. De ploeg won immers ook al de zaaltitel in de tweede klasse.

Tweede klasse H

De voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen kwam ODO niet verder dan een gelijkspel tegen WION. Dit betekende wel dat de Maaslandse ploeg veilig is en volgend seizoen weer in de tweede klasse uitkomt. Op sportpark De Commandeur eindigde de wedstrijd in 15-15.

Derde klasse J

Dijkvogels blijft op poleposition voor plek twee in deze klasse De Maasdijkse ploeg won met drie treffers verschil van Sperwers. In Maasdijk eindigde het duel in een 15-12 overwinning voor de thuisploeg. Het verschil met nummer drie Ventura Sport blijft drie punten met nog drie wedstrijden te gaan. De nummer twee speelt een promotiewedstrijd.