Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Maassluis is nog niet klaar voor stadsquiz

De start van de ambitieuze Stadsquiz in Maassluis is met een maand uitgesteld. Voor veel potentiële deelnemers is mei wat te vroeg om tijdig een team te formeren, zo heeft de Historische Vereniging Maassluis (HVM) zaterdag laten weten. De speeltermijn start nu begin juni en loopt tot eind september.

De HVM organiseert deze omvangrijke quiz om te vieren dat de vereniging 35 jaar bestaat. Het is de bedoeling dat mensen die willen meedoen een team formeren. Met dat team moet je in totaal 235 vragen en opdrachten vinden en uitvoeren.

Uitstel van de start

"Geluiden uit de samenleving hebben ons doen besluiten de actieperiode aan te passen", meldt de HVM. Het gaat om opmerkingen van diverse organisaties, bedrijven, scholen en particulieren. Zij stelden voor om meer tijd in te ruimen om teams samen te stellen.

Voor families, vriendenclubs, elftallen van (sport)verenigingen zijn de zomermaanden bij uitstek de stille periodes, want er wordt vakantie gevierd. Voor scholen komt het beter uit om bij het begin van het nieuwe schooljaar met een schoolteam de vragen en opdrachten op te lossen.

De start is nu vastgesteld op zaterdag 2 juni en het Quizboek kan door de teamcaptains worden afgehaald tussen 14.00 uur en 16.00 uur in Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16. Het inleveren is op zaterdag 29 september.

De feestelijke prijsuitreiking is voorlopig vastgesteld op zaterdag 13 oktober.

Aanmelden kan op de website Stadsquizmaassluis.nl. Inschrijving kost 35 euro. De drie teams met het hoogste aantal punten winnen een cheque. De nummer 1 krijgt 535 euro, nummer 2 krijgt 335 euro en nummer 3 krijgt 235 euro. Dat bedrag kan worden uitgegeven aan een goed doel in de stad. Ook is er een prijs voor elk deelnemend team.

Categorieen:
Maassluis Cultuur