Archief

Buurtbewoners helpen politie bij achterhalen woninginbrekers

Deze zaterdagochtend omstreeks 2.00 uur zijn in 's-Gravenzande drie verdachten aangehouden voor een woninginbraak aan het Wegedoornpad. Het gaat om mannen van 26 en 29 uit Rotterdam en een 33-jarige Naaldwijker.

Buurtbewoners hoorden geluiden en zagen inbrekers weglopen bij de getroffen woning. Direct werd 112 gebeld, waarbij signalementen en de vluchtrichting werden doorgegeven. Daarna achtervolgden enkele buurtbewoners de verdachten op straat. Toegesnelde agenten hielden in de omgeving twee verdachten aan. De derde probeerde weg te komen via de Aquamarijn richting het zwembad en verschool zich in de bosschages. Door de inzet van politiehonden troffen agenten hem daar aan. Verder vond de politie in de nabije omgeving goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De drie mannen zitten vast en de zaak wordt verder uitgezocht.

De politie vraagt burgers om alert te zijn, als zij iemand in hun buurt zien die met veel belangstelling bij huizen naar binnen kijkt. "Die persoon loopt even weg, komt weer terug en maakt een rondje om het huis. U voelt gewoon dat het niet klopt. Ook al twijfelt u, bel toch de politie op 1-1-2. De agenten komen liever een keer te veel dan te weinig", zo luidt de boodschap.

Categorieen:
's-Gravenzande 112