Archief

Zo vierden wij Koningsdag

Van Maassluis tot Wateringen en van Hoek van Holland tot Schipluiden: overal in de regio kleurde het vandaag rood, wit, blauw en oranje. De regio vierde vandaag uitbundig Koningsdag. Wel zorgden in 's-Gravenzande usb-sticks voor een smet.

In de loop van de middag waarschuwde de wijkagent voor bepaalde usb-sticks, die op de vrijmarkt van 's-Gravenzande gratis werden uitgedeeld. "Niet gebruiken! Onbetrouwbaar en dubieus", waarschuwde hij. Op de Facebookpagina van WOS Nieuws schrijven mensen ze voor de zekerheid maar in de container te gooien.

In De Lier gingen vanochtend traditiegetrouw weer honderden ballonnen de lucht in. Waarschijnlijk voor de laatste keer, want de gemeente wil af van deze ballonwedstrijden. De ballonnen zouden te veel schade brengen in het milieu.

In Maasland was het vooral op en rond de 's-Herenstraat struinen geblazen. Daar lagen tientallen kleedjes met spulletjes uitgestald, wachtend op een nieuwe eigenaar. Om 14.30 uur werden voor het goede doel honderden badeendjes te water gelaten. Wie als eerste met zijn gekochte eendje de finishpoort passeerde, kreeg een mooie prijs. De verkoopopbrengst gaat naar het nieuwe clubgebouw van Scouting Maasland.