Archief

Westland: zes nieuwe wethouders betekent zes nieuwe raadsleden

Als er in Westland op 15 mei zes gemeenteraadsleden wethouder worden, betekent dit automatisch dat er zes nieuwe raadsleden zullen komen. Dat vraagt om een blik op de kandidatenlijsten van de op 21 maart gehouden verkiezingen.

Bij het CDA komen er door het komende wethouderschap van Karin Zwinkels en Piet Vreugdenhil twee zetels vrij. Conform de kandidatenlijst zijn nu aan de beurt Conny Huisman uit Maasdijk (zij was raadslid in de afgelopen periode) en Janice de Jong uit 's-Gravenzande (voormalig druivenprinses).

Bij de LPF, zeven zetels, gaat het om opvolgers voor Cobie Gardien en Ben van der Stee. Nummer 8 van de kandidatenlijst is Roel Valstar uit 's-Gravenzande en nummer 9 is André van der Meer uit Naaldwijk.

Door het komende wethouderschap van Pieter Varekamp is bij de VVD de blik gericht op de nummer 4, Peter Valstar uit 's-Gravenzande. Bij de ChristenUnie-SGP gaat het door het vertrek van Leen Snijders uit de raad om Arij de Bloeme. Hij is dan de vierde nieuwkomer uit 's-Gravenzande.