Archief
Michiel Steenwinkel

Michiel Steenwinkel

Rust in Kloosterpad teruggekeerd

De rust is weergekeerd aan het Kloosterpad in Den Hoorn. Het wijkje werd geplaagd door criminaliteit, overlast en zelfs een moord begin dit jaar. Bewoners voelen zich inmiddels serieus genomen, zeker nu er sinds enkele weken een buurtpost van de woningbouwvereniging is geopend. De buurtpost is gevestigd in een leegstaande woning aan het Kloosterpad.

Bewoner Stefan van den Bosch zegt dat het weer een gezellig buurtje is geworden. "De instanties zelf hebben gezegd: misschien hebben we het te lang laten gaan ondanks het aandringen van de buurt. Maar al snel is dat omgeslagen in een positieve samenwerking."

Begin januari trokken bewoners aan de bel over rondhangende daklozen, verslaafden, inbraken en mensen met psychische problemen. Ook is er drugs gebruikt en zou er sprake zijn van illegale prostitutie. Twee weken later werd een 59-jarige bewoner van het complex in huis vermoord. Twee mannen en een vrouw van buiten Den Hoorn zitten vast in deze zaak.

In de buurtpost werken de gemeente en woningbouwvereniging Wonen Midden-Delfland samen aan meer veiligheid. Een medewerker is op maandag- en woensdagmiddag een uur aanwezig om een oogje in het zeil te houden en opmerkingen of klachten in ontvangst te nemen. "Mensen van het Kloosterpad of uit de wijk kunnen hier terecht met klachten, maar het is ook mogelijk dat bewoners hier activiteiten organiseren", zegt Elsa de Ruiter van Wonen Midden-Delfland.

Buiten deze uren kunnen bewoners er ook terecht, maar dan moeten ze wel van tevoren een afspraak maken met een maatschappelijk werker van de gemeente. Burgemeester Arnoud Rodenburg van de gemeente Midden-Delfland verrichte donderdag aan het einde van de middag de officiële opening.