Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

In Maassluis veertien inwoners onderscheiden

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zijn in de Groote Kerk in Maassluis donderdag lintjes uitgereikt aan veertien inwoners. Burgemeester Haan mocht één van hen benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overigen kregen de versierselen opgespeld horend bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Drie Maassluizers ontvangen hun Koninklijke onderscheiding op een later moment.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd:

Erwin van Leeuwen, die onder meer lid was lid van de Ouderraad van basisschool 't Hoeckertje en van het regiobestuur van Rijndelta. Sinds 2003 is hij actief als secretaris van de Vereniging van Huiseigenaren Woonpark Boonervliet. de geluidsoverlast van de A20. Van Leeuwen was tevens betrokken bij de Stichting Ervaar 400 jaar Maassluis en de Historische Vereniging Maassluis. Hij vervulde ook functies binnen de Stichting Kuiperij Ankerstraat, Stichting Theater Schuurkerk en de Raad van Advies van Critical Minds.

Tot lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Rosiet van den Akker-Lambert voor haar inzet binnen de Parochie De Goede Herder en deelparochies. Tevens was zij vrijwilliger bij VraagRaak en Seniorenwelzijn. Sinds 2006 is Van den Akker aanspreekpunt voor alle leden van de Katholieke Bond voor Ouderen.

Willie de Bruin-Koetsier is tegenwoordig voorzitter van de Stichting Wenzi, voor ondersteuning van de Mwamtsefu basisschool in Kenia. Eerder was zij actief binnen de Delftse Watersportvereniging en de Samen op Weg wijkgemeente Maassluis-Oost De Ark. Vanaf 2012 is zij vrijwilliger bij de protestantse wijkgemeente IONA.

Saynur Ciftçi organiseert als vrijwilliger bij Buurtcentrum De Hooftzaak activiteiten voor vrouwen van de Turkse gemeenschap. Tevens ondersteunt zij mensen met een migratieachtergrond bij administratie en als tolk. Ciftçi was tevens ambassadrice van project Maassluise Ambassadeurs en Ambassadrices Netwerk en lid van de Maassluise Vrouwenraad. Was ook actief binnen Yeni Cami Grote Moskee en Stichting Internationale Vrouwengroep Regenboog.

Koos de Haas is al geruime tijd actief binnen tennisvereniging Bequick en de parochie in Maasland. In 2000 is besloten de parochies van de De Lier, Den Hoorn, Schipluiden en Maasland samen te voegen. De Haas werd voorzitter van de stuurgroep die een federatie ging vormen van de vier kernen.

Clemens Lammers zet zich al jaren in voor parochie De Goede Herder, onder meer als lid van de werkgroep kerkmuziek en dirigent van het kinderkoor. Van 2013 tot 2016 was hij nauw betrokken bij de renovatie van het orgel in de toenmalige Petrus- en Pauluskerk.

Henny van Leeuwen-Gietema was vrijwilliger bij Hockey Vereniging Evergreen en Theater Koningshof. Sinds 2011 is zij secretaris van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Was eerder actief binnen Vereniging van Huiseigenaren Woonpark Boonervliet en het Bolderproject.

Wim den Ouden vervulde diverse vrijwilligersfuncties, onder meer bij de Immanuelkerk Maassluis en de Kerkelijke wijkgemeente IONA, Gloria Toonkunst Vlaardingen en Voedselbank Maassluis. Sinds 2017 is hij voorzitter van de Probusclub Maasland/Maassluis '89.

Jan Dirk Renes is ruim veertig jaar actief voor de Gereformeerde Kerk, Samen op Weg Wijkgemeente Koningshof, Protestantse Kerk Nederland in Maassluis. Tevens zette hij zich in bij basketbalvereniging Green Eagles. Sinds 2010 is Renes mantelzorger voor een gehandicapte man met een hersentrauma.

Siem van der Schaft was twintig jaar lang vrijwilliger bij de Vereniging van Postzegelverzamelaars Maassluis. Ook was hij actief als kerkenraadlid bij de gereformeerde kerk en de Tweemaster. Sinds 2000 is hij voorzitter van de Kerk in Actie Maassluis.

Arthur Scheek en zijn vrouw Ria Scheek-Kalb hebben sinds 1985 als pleegouders zorg gedragen voor de opvang van meer dan dertig kinderen uit een problematische thuissituatie, waaronder crisisopvang. Het echtpaar was intensief betrokken bij de plaatsing van kinderen in nieuwe gezinnen. Tevens waren zij acht jaar vrijwilliger bij Circusschool Hannes en Co.

Fred Sieverts deed vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging VDL en de Historische Vereniging Maassluis en was tevens actief aan boord van de graanelevator 19 in de Rotterdamse Leuvenhaven. Sinds 2012 is hij vrijwilliger van de Zeehavenpolitie en de buurtpreventie. Sieverts is tevens betrokken geweest bij de plan- en begeleidingscommissie van de Hoekse Lijn.

Bart Vervoort was medeoprichter van Klaverjasvereniging Troef uit Spijkenisse en is al ruim dertig jaar voorzitter. Sinds 2010 is hij voorzitter van de VvE Zwaluwstraat. Was ook voorzitter van de jury van het gebiedsoverleg Maassluis.