Archief

In het OchtendMagazine: presentatie coalitieakkoord Westland en buitenzwembaden weer open

In het OchtendMagazine op WOS Radio hadden we het vandaag onder andere met informateur Martin Buitelaar over de presentatie van het coalitieakkoord Westland die morgen tijdens Koningsdag plaats zal vinden. Verder spraken we over de opening van de buitenzwembaden in de regio, bespraken we de Kleine Culturele Initiatieven en spraken we met Roy Grünewald over zijn theatervoorstelling.

Informateur Martin Buitelaar over presentatie coalitieakkoord Westland

In de gemeente Westland is een akkoord bereikt voor een nieuwe coalitie. Dit wordt vrijdagochtend (Koningsdag) wereldkundig gemaakt. Tevens worden dan de kandidaat-wethouders gepresenteerd, zo hebben de informateurs laten weten. Onderhandelaar Martin Buitelaar geeft tekst en uitleg.



Buitenzwembaden gaan weer open, waaronder het Hoekse Badje!

De drie buitenzwembaden in onze regio zijn bijna gereed voor het nieuwe zomerseizoen. In het Hoekse Badje in Hoek van Holland wordt zaterdag vanaf 9.00 uur gezwommen. Wilco Verhoorn stond ons vanmorgen te woord over de spetterende opening van het Hoekse Badje zaterdag.



Een aanvraag indienen voor een Klein Cultureel Initiatief

Heb jij een leuk voorbeeld van een mooi initiatief? Dankzij de regeling Kleine Culture Initiatieven kan je een financieel steuntje in de rug krijgen! Jeroen Kunstman vertelde ons vanmorgen om welke bedragen het zou kunnen gaan, wat de voorwaarden zijn om je initiatief aan te melden en hoe je je kan aanmelden!



Selamat Makan, mooie verhalen met lekker Indisch eten in theater Koningshof

Een theaterbeleving voor iedereen die van lekker Indisch eten houdt en geniet van prachtige verhalen. Broer en zus Roy en Hedy Grünewald trekken met de voorstelling Selamat Makan langs de theaters. Tijdens de voorstelling wordt je door Roy en zijn zus Hedy welkom geheten voor een 'kumpulan', een Indische familiebijeenkomst. Roy vertelt mooie, humoristische en ontroerende verhalen terwijl zijn zus op het podium eten kookt voor alle bezoekers van de voorstelling. We spraken vanmorgen met Roy om deze bijzondere theatervoorstelling te bespreken.



Wat staat er allemaal in De Schakel Midden-Delfland?

Het is weer donderdag en dus zal op de Midden-Delflandse deurmatten De Schakel weer vallen! Gemma van Winden-Tetteroo vertelt ons alvast wat erin staat.



Poll

Drie op tien Nederlanders kopen oranje spullen voor Koningsdag. Hoe zit dat bij jou?