Archief

Drie lintjes voor 'sportieve' Midden-Delflanders

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland heeft donderdag aan drie inwoners een lintje uitgereikt. Zij kregen in het gemeentehuis in Schipluiden alle drie de versierselen die behoren bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Joop Smits uit Schipluiden richtte in 1967 samen met zijn vrouw handbalvereniging Schipluiden op en was hier 23 jaar lang aan verbonden. Tevens zet hij zich in voor geloofsgemeenschap van de Heilige Jacobus de Meerdere in Schipluiden en zorgt hij ervoor dat de begraafplaats op Hodenpijl er keurig uitziet.

Jacco de Bruijn uit Maasland is in zijn woonplaats al sinds zijn zestiende actief voor Sport en Spel, tegenwoordig als voorzitter. Daarnaast draagt hij een steentje bij binnen de stichting ProMaa, die onder meer het Sinthuis, het Lichtjesfeest en de Gedachtenloop organiseert.

Gert Butterman uit Den Hoorn is al ruim 35 jaar de spin in het web bij Schaakvereniging Den Hoorn. Tevens zet hij zich in voor de Protestant Christelijke Ouderen Bond, afdeling Den Hoorn.