Archief

Eerste twee aangepaste bungalows geleverd op Vlugtenburg

Op Strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande zijn dinsdagmorgen de eerste twee van in totaal negen nieuwe aangepaste en rolstoelvriendelijke bungalows van Stichting Avavieren aangekomen. Hierin moeten vanaf 22 juli mensen met een beperking vakanties kunnen vieren.

Het transport had nogal wat voeten in de aarde. De chauffeur moest al vroeg vertrekken, omdat de enorme wagens al vóór 6.00 uur van de grote weg moesten zijn. Daarom werden de huisjes tijdelijk gestald bij een nabijgelegen tuinder. Daarna zijn ze via 't Louwtje naar het park gereden. "We hebben daar wat lantaarnpalen voor om moeten zetten, anders paste het niet", zegt operationeel manager Joran Pronk van Vlugtenburg. "We hebben daarnaast de slagbomen eruit moeten halen en parkeervakken moeten afzetten."

Het plan voor de aangepaste bungalows kwam vier jaar geleden van Hans en Elly Prins uit 's-Gravenzande. Zij gingen daarvoor jaren mee op zogenoemde Wigwam-vakanties, dat in de zomer vakanties organiseert voor gezinnen met kinderen met een beperking. De twee wilden iets dergelijks ook voor elkaar krijgen in hun eigen omgeving.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen