Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Weinig meer over van mavo Kreeklaan

Het is nu toch echt gedaan met de oude mavo aan de Kreeklaan in 's-Gravenzande. Vorige week is een aannemer begonnen met het klein knijpen van de lokalen en hij hoopt eind deze week het werk af te hebben. Daarmee verdwijnt 50 jaar schoolhistorie.

De eerste steen van de 'Christelijke mavo-school Kreeklaan' werd in april 1962 gelegd. Tot 2004 was het gebouw in gebruik als middelbare school van de ISW. Daarna heeft de Mondriaan Onderwijsgroep er nog een paar jaar les gegeven en een aantal basisscholen gebruikte de vervallen leslokalen als tijdelijk onderkomen. Er staan nu twaalf woningen gepland.

Arnold Beugelsdijk meldde zich in 1978 als tekenleraar. Dat was licht omstreden, want de uit katholieke huize afkomstige Beugelsdijk ging lesgeven op een gereformeerde mavo. "Ja, dat was wel een dingetje. Ik moest met het bestuur praten, maar ik pas mij overal aan. Dat denk ik".

De huidig kunstenaar kan zich vooral de onderlinge sfeer onder collega's goed herinneren. "Meneer De Vries, echt een geweldige vent met een hart voor de leerlingen. Er waren korte lijnen".

De twaalf te bouwen woningen zijn zo goed als allemaal verkocht. "Ja, ook prima", relativeert Beugelsdijk. "Ik ga er niet wonen, maar heb er wel lekker gewerkt".

Categorieen:
's-Gravenzande Cultuur