Archief
Jurgen Jacob Lodder

Jurgen Jacob Lodder

Tanja en Wateringse broer Marc komen uit op ruim een ton

Tanja uit Oegstgeest werd samen met haar broer Marc uit Wateringen winnaar van 107.723 euro in 'BankGiro Loterij The Wall' dat zondagavond te zien was bij SBS6. In deze spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en heel veel geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro's. Met het gewonnen bedrag kan Tanja een aangepaste bus kopen voor haar zoon die een spierziekte heeft.

Wateringer Marc speelde maar liefst 482.859 euro bij elkaar tijdens het spel. Echter, doordat Tanja het contract ter waarde van 107.723 euro tekende, gingen zij met dat bedrag naar huis.Twaalf meter hoge muur bepaalt geldprijs

In 'BankGiro Loterij The Wall', dat voor het eerst te zien was, strijden kandidaten om zoveel mogelijk geld. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs de twaalf meter hoge muur omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voor de ballen die in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, worden die bedragen bij het prijzengeld opgeteld. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht.

Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld?

Categorieen:
Wateringen Algemeen