Archief WOS Media

Hookers doen op het nippertje goede zaken

Voor rugbyclub The Hookers zijn de kansen op prolongatie in de ereklasse gestegen. Zaterdag wonnen de Hoekenezen de thuiswedstrijd tegen Ascrum met 32-25. De overwinning kwam in een zeer spannend slot van de wedstrijd tot stand.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Amsterdam het beste van het spel. Ascrum kwam al snel op voorsprong en liep vervolgens uit naar 5-20, wat tevens de ruststand werd. In de tweede helft konden The Hookers met veel strijdlust de achterstand verkleinen en stond het vlak voor het einde van de wedstrijd gelijk: 25-25.

De Hoekenezen hadden geluk, dat Ascrum in die fase een penaltykick miste. De laatste aanval van The Hookers mocht er wezen: een try en de daarop volgende conversie leverden 7 punten op, waardoor de eindstand op 32-25 werd bepaald.

De ontknoping van de degradatiepoule van de ereklasse wordt nog heel spannend. The Hookers staan nu voorlaatste met 17 punten. Zaterdag wacht hen de laatste (uit)wedstrijd tegen The Dukes (Den Bosch). De Delftse studenten van DSR-C hebben 13 punten, maar moeten nog twee wedstrijden spelen, beide tegen het Haagse HRC.