Rene Romeijn

Zaalhandbalsters Quintus winnen van Vlug en Lenig

Na het mislopen van de finale om het Nederlands kampioenschap trof Virto/Quintus het Limburgse Geonius/V&L voor de strijd om plaats drie en vier van Nederland. Het betreft een tweeluik. In de reguliere competitie wist Quintus twee keer tot winst te komen. In Geleen zette Quintus een goede stap op weg naar plaats drie, waar het gezien het seizoen recht op heeft.

In sportcentrum Glanerbrook ging het lange tijd gelijk op. In de eerste helft was na 20 minuten spelen de stand 10-9 in het voordeel van de Heulse ploeg. In de laatste tien minuten voor de rust wist Quintus een gat te slaan van zes treffers: 16-10.

Na de pauze begon de thuisploeg beter en dat betekende bij een 16-11 stand net na rust een time-out voor Quintus. Vlug en Lenig kwam tot op drie doelpunten (16-13), maar verder liet Quintus het niet komen. Na ruim een kwartier spelen stond deze marge nog steeds op het scorebord (21-18). Quintus liep uit naar een voorsprong van zes doelpunten (24-18). De laatste negen minuten gingen in met een 26-21 voorsprong. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Quintus won met 30-25.

Volgende week volgt de return in de Eekhouthal.