Zaalhandballers Quintus kansloos tegen Hurry Up

Voor de vierde keer dit seizoen bleek JMS/Hurry Up te strek voor Wematrans/Quintus. Door de 36-24 nederlaag zal Quintus volgende week tegen Houten moeten winnen om op de voorlaatste speeldag van de nacompetitie zeker te zijn van een plaats in de Bene-League van komend seizoen. Dit is Hurry Up wel na de winst in Kwintsheul.

De andere wedstrijd tussen DFS Arnhem en Stipt Payroll/Houten leverde een verrassende overwinning op voor DFS Arnhem (30-18). In de tussenstand heeft Quintus één punt voorsprong op DFS Arnhem. Volgende week speelt Hurry Up tegen DFS Arnhem. Quintus gaat op bezoek in en bij Houten. Bij winst van zowel Hurry Up als Quintus zijn de kaarten in de nacompetitie geschud.

In de Eekhouthal liep Quintus vanaf het begin achter de feiten aan. De bezoekers uit Zwartemeer controleerde de wedstrijd en na ruim tien minuten spelen was de stand 8-2 voor de Drenten. Tien minuten later was de marge zeven treffers (13-6), waarna de thuisploeg bij rust nog een achterstand had van vijf doelpunten: 10-15.

Na de pauze was het snel gedaan met de koopman Quintus. Binnen zes minuten was de marge acht treffers voor de bezoekers (13-21). Het lukte de thuisploeg niet om terug te komen in de wedstrijd en het zag de opponent uit Drenthe uitlopen naar een 28-16 voorsprong na 45 minuten spelen. Hurry Up won met 36-24 en ging met een ticket voor de Bene-League op zak terug naar Zwartemeer.