Archief

Veldkorfbal: nuttige overwinningen Dijkvogels en Valto

Met nog vier speelronden te gaan, wordt het spannend voor veel ploegen. CKC Maassluis gaat voor het kampioenschap, Valto probeert zich veilig te spelen. ONDO en ODO zijn nagenoeg veilig. Dijkvogels houdt met een schuin oog de koploper in de gaten.

Overgangsklasse B

Valto heeft de belangrijke wedstrijd tegen Sporting Trigon gewonnen. De Lierse ploeg had de twee punten hard nodig om in het spoor te blijven van de middenmoot en dit lukte op sportpark De Zweth. De wedstrijd verliep vrij vlot voor Valto. De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 9-7. Na de pauze liep Valto, mede door goed verdedigen, weg bij de hekkensluiter en won met 17-9. Met nog vier wedstrijdronden te gaan heeft Valto vijf punten voorsprong op Sporting Trigon, rechtstreekse degradatie lijkt niet meer aan de orde. Valto staat nu zesde met één punt achterstand op nummer vijf en één punt voorsprong op nummer zeven, deze plaats is aan het eind van de competitie goed voor een p/d-wedstrijd.

Eerste klasse B

De wedstrijd tussen de ONDO's eindige in een overwinning voor de ploeg uit Middelburg. Op het Juliana sportpark won ONDO met 19-15 van het thuisspelende ONDO. De Westlandse ploeg heeft met nog vier speelronden vijf punten voorsprong op de hekkensluiter en vier punten voorsprong op nummer zeven, goed voor een p/d-plaats.

Tweede klasse G

Het kampioenschap komt steeds dichterbij en is de dubbel behaald, maar CKC Maassluis heeft het lastig de laatste wedstrijden. Op het Wipperspark wist KZ Danaiden lange tijd bij te blijven bij de koploper. De ruststand was 9-9. Na de pauze wist CKC Maassluis na 10-10 een gat te slaan van vijf treffers (15-10), waarna de bezoekers niet meer in staat waren dichterbij te komen. CKC Maassluis won met 23-17 en blijft drie punten voorsprong houden op DES. Volgende week volgt de lastige wedstrijd tegen nummer vier Atlas en daarna volgt de kampioenswedstrijd uit bij DES.

Tweede klasse H

ODO had zich tegen Erasmus met een overwinning veilig kunnen spelen, maar kwam van een koude kermis thuis. Hoewel, de wedstrijd werd op sportpak Commandeur gespeeld. De 18-17 nederlaag was zuur, want eigenlijk had ODO nagenoeg de wedstrijd in de knip. De ruststand was 9-7 in het voordeel van de Maaslandse ploeg. Na de pauze hield ODO lang de marge van twee treffers vast, maar Erasmus kwam bij 15-14 langszij en ging gelijk over de tegenstander heen. Erasmus kwam voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong (15-16) en kon een marge van twee treffers pakken en dat bleek voldoende om de winst te pakken. ODO heeft nog één punt nodig voor definitieve handhaving.

Derde klasse J

Dijkvogels heeft goede zaken gedaan in de strijd om minimaal de tweede plaats. De Maasdijkse ploeg won met 14-12 van ACKC en zag concurrent Ventura Sport gelijk spelen. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten. Het gat met koploper OZC bedraagt vier punten en het is voor Dijkvogels niet onmogelijk om dit gat te dichten. Het credo is zelf alles winnen onder meer tegen OZC en Ventura Sport (laatste speeldag). OZC treft ook nog Ventura Sport in de laatste vier wedstrijden van het seizoen.