Archief

Politie schiet hoogzwangere vrouw in file te hulp

Agenten van politiebureau Westland bewaken niet alleen de openbare orde en veiligheid, maar zijn ook geschikt als spoedchauffeur naar een ziekenhuis. Dat blijkt uit een bijzonder verhaal, waar het bureau vandaag over schrijft op Facebook.

Ongeveer twee weken geleden kregen agenten vanaf de A20 ter hoogte van Maassluis een melding. Daar stond een hoogzwangere vrouw in de file, terwijl zij onderweg was naar het ziekenhuis. De vrouw had inmiddels behoorlijke weeën en kon ieder moment gaan bevallen. De agenten gingen er op af en brachten de vrouw, in haar auto, met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Deze week kwam de moeder van het kersverse mannetje Damian naar het bureau in Naaldwijk voor een kleine attentie. "De politie mag in principe geen attenties aannemen, want daar doen we ons werk niet voor. Wij voeren dagelijks onze taak uit, omdat we waakzaam en dienstbaar zijn. Maar stiekem zijn we heel erg benieuwd hoe kleine Damian eruit ziet. Dat we daar een attentie bij krijgen is ontzettend lief", schrijft het bureau.