Archief

FvM roept politieke partijen op om te sponsoren

Politieke partij Forum voor Maassluis roept andere politieke partijen in de stad op om net als FvM zwembad Dol-fijn te sponsoren. De jonge partij wil dat projecten in het zwembad die voor verbondenheid zorgen, navolging krijgen. Als voorbeeld wordt wordt onder meer het project 'Jong en oud in het water' genoemd, waarbij een samenwerking is aangegaan met Lentiz MBO Maasland.

Uit een belronde door de WOS blijkt dat de meeste partijen niet zitten te trappelen om hetzelfde te doen als Forum voor Maassluis. Alle gesproken politici zeggen het zwembad te waarderen, maar stellen tegelijk dat sponsoring meer iets voor bedrijven is. PvdA-fractievoorzitter Sjoerd Kuiper vindt daarnaast dat er in de raad over het budget van het zwembad gesproken hoort te worden.

Gerard van der Wees, fractievoorzitter van de VVD, keurt de stap van FvM zelfs af: "Wij vinden sponsoring van instellingen met een gemeentelijke subsidierelatie in strijd met de onafhankelijke positie die een politieke partij dient te bewaren tegenover dergelijk instellingen." CDA-fractievoorzitter Corine Bronsveld heeft het er niet in de fractie over gehad, maar ziet wel problemen: "Want waarom de een wel en de ander niet?"

Volgens FvM-fractieleider Jan van den Hoek zijn er slechts een aantal verenigingen die hebben gevraagd of de partij wil sponsoren: "En dat wil ik dan wel, al is ons budget natuurlijk ook niet oneindig." De kritiek van Van der Wees doet hij af als onzin: "Er zijn ook partijen die in clubblaadjes adverteren, mag dat dan ook niet meer?" Overigens laat Van den Hoek binnenkort ook een nieuw bord plaatsen bij voetbalvereniging VDL, daar staat nu nog het bord van zijn vorige politieke partij Maassluis Belang.