Archief

Wel of niet genoeg parkeervakken in nieuw centrum Den Hoorn?

Wordt de parkeerdruk in het toekomstige centrum van Den Hoorn er beter of slechter op? Dat was één van de vragen die donderdagochtend centraal stond in een zitting van de Raad van State in Den Haag. Vertegenwoordigers van de gemeente Midden-Delfland stonden daar recht tegenover twee vertegenwoordigers van Plus, momenteel de enige supermarkt in het dorp, en omwonenden.

Het nieuwe centrumplan in Den Hoorn voorziet onder meer in de komst van een Jumbo-supermarkt, aangevuld met woningen. De uitvoering van dit plan zorgt er echter voor dat een groot aantal parkeerplaatsen verdwijnt. Volgens de gemeente wordt dit voldoende opgevangen, maar advocaat Leijh die sprak namens de super en de omwonenden, zegt dat zijn cliënten vrezen voor een tekort.

Volgens metingen van de gemeente uit september zou er behoefte zijn aan 73 parkeerplaatsen en zijn er feitelijk 84 ingetekend. De bezwaarmakers vinden echter dat de metingen niet representatief zijn. Ook zouden diverse ingetekende parkeerplaatsen, waaronder die op het Koningin Julianaplein en de Hof van Delftstraat, ten koste gaan van het leefklimaat van bewoners of niet haalbaar zijn door de breedte van de weg.

De bezwaarmakers denken hierdoor dat 'het doel' om met dit plan de parkeerdruk te verlagen, niet wordt bereikt. Echt tegenspreken deed de gemeente dit niet. "Er is geen sprake van een verslechtering", werd namens Midden-Delfland gesteld.

De Raad van State kan naar verwachting binnen zes weken nog geen uitspraak doen.