Archief

Hoekse gebiedscommissie kan aan de slag

De nieuwe Hoekse gebiedscommissie is geïnstalleerd en kan aan de slag. De commissie bestaat uit elf leden van politieke partijen die tegelijk met de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zijn gekozen. Bijna de helft van de gezichten is nieuw, vijf in totaal.

Lokaal Hoek van Holland heeft de verkiezing overduidelijk gewonnen en mag de voorzitter leveren. Peter Stok van die partij kreeg 844 stemmen en is daarmee de opvolger van de vorige voorzitter Klaas de Koning. De spelregels voor de gebiedscommissie zijn deze periode wel iets anders dan in de afgelopen vier jaar. De voorzitter moet namelijk meer sturen en mag eigenlijk niet meer meepraten. Stok ziet dit anders en zegt gewoon mee te kunnen blijven discussiëren.Locatie

Wat ook anders is, is de locatie van de vergaderingen. De nieuwe leden moesten direct hun sleutels van het voormalige deelgemeentehuis aan de Prins Hendrikstraat inleveren. De gebiedscommissie verhuist per augustus naar De Hoekstee. Die wordt momenteel verbouwd. Waarschijnlijk kunnen ze in de tussentijd nog wel gebruik maken van het deelgemeentehuis.

Plannen

Een van de eerste zaken die de gebiedscommissie wil oppakken is een herinrichting van het park achter de Houtmanflat.