Archief
Huidige situatie

Huidige situatie

Omgeving Westeinde in de komende maanden bouwplaats

De omgeving van het Westeinde in Maassluis verandert in de komende maanden in een bouwplaats. Het huidige pand van Lidl in winkelcentrum Steendijkpolder sluit zaterdagavond 19 mei, waarna het tegen de vlakte gaat. Omwonenden kregen dat dinsdagavond te horen in een informatiebijeenkomst.

Om tot een nieuw en groter pand te komen, zal er worden geheid. Eerder was er nog sprake van boren, maar volgens Lidl bleek heien voor deze ondergrond het beste te zijn. Vooraf komt een onafhankelijk bureau de huidige staat van de omliggende panden vastleggen, zodat eventuele schade van het heien meteen te ontdekken en te bewijzen is.Voor de ondernemers in het winkelcentrum wordt het wel een tijdje lastig, aangezien de Lidl veel klanten trekt en er parkeerplaatsen niet beschikbaar zullen zijn. Ook zal er enige overlast van de bouwwerkzaamheden zijn, aangezien de winkels zeer dicht bij de supermarkt staan. Uiteindelijk moeten er na de bouw van de vernieuwde supermarkt wel meer parkeerplaatsen bijkomen.

Trouwe klanten van Lidl kunnen in de verbouwingsperiode tijdelijk terecht in het oude pand aan de Reigerstraat of in de vestiging in winkelcentrum Palet. De vernieuwde vestiging van Lidl moet halverwege februari de deuren openen.

Categorieen:
Maassluis Economie