Archief
Tom van Bemmel

Tom van Bemmel

Brandweer naar verkeerd adres gestuurd

Door de melding van een verkeerd adres heeft de brandweer van Maassluis er in de nacht van zaterdag op zondag langer dan normaal over gedaan om een caravanbrand aan de Zeemandreef te bereiken. Dat laat de Veiligheidsregio Rotterdam maandag desgevraagd weten. Bij de eerste melding was de Steenen Dijck genoemd, een moeilijk bereikbare, autoluwe straat.

De woordvoerder spreekt tegen dat de brandweer in eerste instantie moeite had om voldoende bemanning op de been te brengen. "Er is een normtijd waarbinnen de vrijwilligers zich moeten melden. In dit geval waren er vier mensen aanwezig en dan is het beleid dat al wordt uitgerukt, waarbij de meldkamer daarover wordt ingelicht." Dat een hoogwerker uit Naaldwijk moest komen, kwam doordat die van Maassluis in onderhoud is, aldus de woordvoerder.

Bij de brand kon worden voorkomen dat de woning naast de (uiteindelijk uitgebrande) caravan ten prooi viel aan de vlammen. De Veiligheidsregio is van plan op korte termijn een bijeenkomst te organiseren om de omwonenden tekst en uitleg te geven.