Archief

Bouw Bauhaus begint pas na broedseizoen

De bouw van de Duitse bouwmarkt Bauhaus in de Harnaschpolder in Den Hoorn begint pas na het broedseizoen. De ontwikkelaar houdt zich aan de uitspraak van de rechtbank in Den Haag, die heeft bepaald dat er geen werkzaamheden voor 16 juli mogen worden uitgevoerd.

Omwonenden en ondernemers van andere bouwmarkten uit de regio hadden bezwaar aangetekend tegen de omgevingsvergunning die was afgegeven voor de bouw van Bauhaus. Gesteld werd, dat de ontwikkelaar onvoldoende garantie had gegeven dat er tijdens het broedseizoen (1 maart-15 juli) niet zou worden gebouwd. In de omgeving van de lap grond op de hoek van de Sionsdreef met de Harnaschdreef zouden onder meer de kievit, de kleine plevier, de kneu, de scholekster en de wilde eend broeden. Daarin gaf de rechter de eisers gelijk.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat al in de tweede helft van 2017 zou worden begonnen met bouwen. Het bezwaar tegen de omgevingsvergunning en de uitspraak van de rechter hebben dit dus met zeker een jaar vertraagd.

Categorieen:
Economie