Archief
WOS Media

WOS Media

Van Ardenne bemoeit zich niet met invulling feestweken

Burgemeester Van Ardenne is niet van plan om zich te bemoeien met de manier waarop de Naaldwijkse feestweek wordt ingericht. Dat laat ze over aan ondernemersvereniging BIZ Naaldwijk. Ook zal ze geen poging doen om het feest van Cannes Outdoor naar sporthal De Pijl te verplaatsen. Dit laat ze weten in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland.

Van Ardenne stelt dat BIZ Naaldwijk wat de gemeente betreft de organisator is van de Westland Reünie die met alle partijen om de tafel moet gaan zitten voor een gecoördineerde vergunningaanvraag. De BIZ is zelf met het plan gekomen om het aantal podia tijdens de feestweek naar drie te verminderen. Dat zou ten koste gaan van Cannes op het Raoul Wallenbergplein en de Spiegeltent op het Van Tijnplein.

"De gemeente gaat niet over de invulling en de programmering van de feestweken, maar geeft de randvoorwaarden mee", aldus de burgemeester. In het overleg met de organisatoren van de drie grote feestweken (Naaldwijk, 's-Gravenzande en De Lier) heeft de gemeente daarom wel de massaliteit, (geluids)overlast en het alcoholgebruik door minderjarigen als aandachtspunt aan de orde gesteld. Daarop hebben de drie organisaties wijzigingen aangekondigd.

Overigens komt de raadscommissie Bestuur woensdag 16 april in een extra vergadering bijeen om te praten over de feestweken. Dit gebeurt op verzoek van de fracties van GemeenteBelang Westland, Westland Verstandig, LPF Westland en GroenLinks.