Archief
 Flickr-com Rob Oo-CC

Flickr-com Rob Oo-CC

Subsidie voor negen culturele initiatieven in Midden-Delfland

De gemeente Midden-Delfland verdeelt in totaal 18.750 euro over negen culturele initiatieven in Den Hoorn, Maasland en Schipluiden. Het geld maakt onderdeel uit van een jaarlijkse subsidieregeling. Aanvragers moesten voor 1 februari hun voorstel indienen.

Er waren bij de gemeente twaalf aanvragen ingediend. Drie daarvan zijn dus afgewezen. Eén omdat de aanvraag uit Maassluis kwam en er geen inwoners uit Midden-Delfland betrokken waren. Geld was er wel voor onder meer een 'Hoornse kinderparade', een optreden door een koor van mensen met een fysieke beperking en een huiskamerfestival in Maasland.

De gemeente stelde maximaal 20.000 euro beschikbaar. Het moet gaan om initiatieven die de identiteit van (de dorpen van) Midden-Delfland versterken. Bij voorkeur gaat het om een samenwerking tussen meerdere partijen die passen in de Cittaslowgedachte van Midden-Delfland. Bovendien moeten het eenmalige activiteiten zijn, die voor het eerst worden gehouden en een vernieuwend karakter hebben. Voor de uitvoering ervan mogen geen professionele organisaties worden ingehuurd.