Archief
Van IJzendoorn 1 8

Van IJzendoorn 1 8

Dammer Van IJzendoorn speelt remise in topper op NK

Martijn van IJzendoorn heeft tijdens het Nederlands kampioenschap dammen in Harlingen de topper remise gespeeld tegen Alexander Baliakin. Beide spelers kwamen eerder in het toernooi ook een remise overeen tegen de andere titelkandidaat Roel Boomstra.

Ondanks de remise blijft de Wateringer nanegen speelronden leider in het algemeen klassement. Boomstra won de partij tegen Jos Stokkel en komt naast Baliakin op een tweede plaats. Van IJzendoorn heeft één punt meer dan de twee achtervolgers.

Het Nederlands kampioenschap heeft nog twee speelronden te gaan en die worden morgen beiden gespeeld. De Wateringse koploper heeft het zwaarste programma.

Van IJzendoorn opent tegen Ron Heusdens (gedeeld nummer vier en winnaar 2008). Boomstra neemt het op tegen Bas Messemaker (nummer 11) en Baliakin treft Wim Kalis (nummer 7).

Op de laatste speelronde treft Van IJzendoorn de huidig gedeeld nummer vier Wouter Wolff. Boomstra treft Bhiem Ramdien (nummer 10) en Baliakin neemt het op tegen Jitse Slump (nummer zeven).

Categorieen:
Wateringen Sport