Archief
WOS Media

WOS Media

Brownies & Downies in 's-Gravenzande: "Ik werd verliefd op het concept"

De droom van Samantha Smits wordt werkelijkheid. Aan het einde van de zomer opent zij de eerste Brownies & Downies in het Westland. De keuze is gevallen op het alom bekende Schoenmakershuisje uit 1639, dat aan het Marktplein in 's-Gravenzande staat.

De 24-jarige Samantha uit Maassluis staat aan het begin van een groot avontuur. Het wordt haar eerste eigen zaak. En de keuze voor het lunchroomconcept Brownies & Downies is eigenlijk een hele logische.

"Ik heb altijd getwijfeld tussen zorg en horeca, beide een passie van me. Toen zei mijn werkgever: 'Misschien is Brownies & Downies iets voor jou'. Toen was ik gelijk verliefd."Bij Brownies en Downies werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een internationale keten met 45 vestigingen in Nederland, 1 in België en 1 in Zuid-Afrika. Binnenkort wordt 's-Gravenzande dus aan dat rijtje toegevoegd. De eerste gesprekken met het bijzondere personeel en hun begeleiders zijn al gevoerd. Er is zelfs al een vaste kok aangenomen.Potentiële klanten moeten nog even geduld hebben. De zaak zou medio dit jaar open gaan, maar de opening is een paar maanden uitgesteld. De vergunning voor de twee overkappingen links en rechts van het Schoenmakershuisje laat op zich wachten. De verwachting is nu, dat de lunchroom in augustus of september de deuren opent.