Archief
WOS Media

WOS Media

Reeks buitenbranden teistert Monster, teller staat op 8

Monster is dinsdagavond opnieuw opgeschrikt door een buitenbrand. Tegen de muur van een kringloopwinkel aan de Molenstraat werd vuur gesticht. En dat was alweer de zoveelste brand in een paar weken tijd. Het is het gesprek van de dag in het dorp.

Eigenaar Marvin Blok van tweedehandszaak De Molen was er gelukkig snel bij, want het had heel anders kunnen aflopen. "Je wilt niet weten wat er gebeurt, als het doorslaat. Het is gelukkig klein gebleven, maar andere branden zijn wel groter geworden".

Andere branden inderdaad, want dit vuurtje bij de kringloopzaak was de achtste buitenbrand in een paar weken tijd. Maandagavond liep het helemaal uit de hand. Een omwonende van de Hoogvliet-supermarkt was aan het verhuizen en had wat houten spullen buiten staan. Ook daar ging de fik in.

Een ooggetuige vertelt: "Ik kijk naar buiten en opeens staat die stapel hout in de fik. En dat kwam tegen het plafond van stroplaten aan. Je wist niet wat je zag!"

De branden zijn het gesprek van de dag in het dorp. "Je hoort het veel in de winkel", zegt Marvin. "Ze houden geen rekening met mensen of dieren in panden." De ooggetuige hoopt dat het snel voorbij is. "Ouders moeten lucifers en aanstekers uit de zak van hun kinderen halen. Want ze kopen tien liter benzine, pleuren het neer en gooien er een vuurtje bij".De politie staat vooralsnog voor een raadsel. Wie meer kan vertellen over de branden kan de politie bellen op 0900-8844. Is er spoed bij? Bel dan 112.

Categorieen:
Monster 112