Archief

Imke schrijft beste verhaal over middeleeuws paard

Imke Vis van basisschool 't Startblok in Honselersdijk zal deze woensdag niet snel vergeten. Vanmorgen is zij in de klas verrast door het Historisch Archief Westland. Imke schreef namelijk het beste verhaal over "het middeleeuwse paard van Naaldwijk".

Bij de herinrichting van het Wilhelminaplein in Naaldwijk werden vorig jaar een paardenhoofd en beenderen gevonden. Waarschijnlijk zag een paardenslager in de 14e eeuw geen handel in deze restanten en begroef hij ze in een kuil.

De overblijfselen zijn een paar weken tentoongesteld in een vitrine in het gemeentehuis van Naaldwijk. Het Historisch Archief koppelde een wedstrijd aan de vondsten en daagde Westlandse scholieren uit om een verhaal te verzinnen bij het paard.

Uit de 100 inzendingen werd het verhaal van Imke uit groep 7 als beste bevonden. "Imke had niet zomaar een verhaal geschreven, maar bijna een boek met tekeningen", zegt Jolanda Faber van het Historisch Archief. Imke is beloond met een boekenbon en haar verhaal is in boekvorm afgedrukt.

Imke's moeder was aanwezig bij de overval in de klas en is zo trots als een pauw. "Zodra ze kon schrijven, schrijft ze al", zegt Angelique Vis. "Ze wil heel graag schrijfster worden." Imke zelf stond even volledig in het middelpunt en mocht zelfs al handtekeningen uitdelen aan klasgenootjes.

Het verhaal van Imke kun je hier lezen.