Archief
Jan Oprel 1

Jan Oprel 1

Schoolvoetbaltoernooi komt nog steeds scheidsrechters tekort

Het is nog maar de vraag hoeveel scheidsrechters er actief zijn tijdens de voorrondes van het Westlands schoolvoetbaltoernooi komende woensdag. De toernooileiding hoopt op 42 arbiters om alles in goede banen te kunnen leiden, maar aan dat aantal zit het voorlopig nog niet.

Enkele weken terug luidde de organisatie al de noodklok. Er waren nog zeker twintig scheidsrechters nodig. Op die manier kunnen in elke poule van vier teams twee scheidsrechters actief zijn. Een oproep op de Facebookpagina van de WOS werd massaal gedeeld, maar leidde tot slechts een zestal aanmeldingen.

"We moeten nu roeien met de riemen die we hebben", zegt Johan Schot, secretaris Stichting Schoolvoetbal Westland. "Enkele scheidsrechters hebben al aangegeven extra wedstrijden te willen fluiten. Voor de duels bij de meisjes gaan we kijken of gymleraren willen helpen."

De oorzaak van het lage aantal scheidsrechters is te vinden in het feit, dat de wedstrijden dit jaar voor het eerst niet in de meivakantie worden gespeeld. Dit omdat veel gezinnen tijdens die meivakantie vaak op vakantie zijn. "Voorheen waren er altijd A- of B-junioren die hun scheidsrechtersdiploma willen halen en daarom bij ons floten, maar die moeten nu gewoon naar school."

De voorrondes van het schoolvoetbaltoernooi worden woensdagmiddag vanaf 13.30 uur gehouden op de complexen van SV Honselersdijk, HVC'10, VV Maasdijk, VV Naaldwijk en Westlandia. Bij HVC'10 zijn nog twee scheidsrechters nodig, bij Honselersdijk vijf en bij Westlandia zeven. Aanmelden kan nog via jpschot@upcmail.nl. De enige voorwaarde is ervaring met het leiden van een voetbalwedstrijd.