Archief

Ontwerp vervoersplan Westland: Lijn 35 verdwijnt

Het busvervoer van Connexxion wordt in onze regio eind dit jaar afgesteld op de nieuwe metrolijn tussen Hoek van Holland en Schiedam. Dit zorgt er onder meer voor dat buslijn 35 wordt geïntegreerd in de lijnen 31 en 36. Dat blijkt uit het ontwerp vervoersplan voor 2019, dat is ingediend bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Lijn 31 blijft tussen Den Haag Leyenburg en de halte Westlandse Druif in Monster de huidige route rijden. Daarna wordt via de huidige route van lijn 35 naar de Schelpweg in Hoek van Holland gereden. Lijn 32 neemt de verbinding tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande over van buslijn 31.

Hogere frequentie

Omdat lijn 31 straks niet meer rechtstreeks tussen Monster en Naaldwijk rijdt, gaan de bussen op lijn 34 straks frequenter rijden. Voortaan wordt de route Monster-Naaldwijk elk half uur in beide richtingen aangedaan. Nu rijdt deze lijn nog in de ochtendspits van Monster naar Naaldwijk en in de middagspits andersom.

Buslijn 36 (Den Haag Leyenburg-Schiedam) gaat in de spitsuren een nieuwe tienminutendienst rijden tussen Naaldwijk en Schiedam. Lijn 31 gaat op zaterdag drie in plaats van twee keer per uur rijden, om zo beter aan te sluiten op de Hoekse Lijn, die eveneens drie keer per uur vertrekt.