Archief

Handballers Westlandia kampioen in hoofdklasse

Na de degradatie van vorig jaar uit de Tweede Divisie hebben de heren van WPK/Westlandia het verloren terrein in één jaar weer goedgemaakt door kampioen te worden in de hoofdklasse C. De Naaldwijkers wonnen hun kampioenswedstrijd met 31-29 van Celeritas.

De ploeg van vertrekkend trainer/coach Jules van der Donk wist dat zelfs een kleine nederlaag voldoende was om het kroon op het werk te zetten, want nummer twee Helius speelde zaterdagavond verrassend gelijk tegen SOS Kwieksport, waardoor Helius op gelijke hoogte kwam met Westlandia. "Kampioen worden met winst was onze motivatie", aldus Van der Donk.

Celeritas had een goede thuisbalans met negen overwinningen en één nederlaag uit tien wedstrijden. In sporthal De Tol opende Westlandia, dat zonder echte spanning speelde, met een 4-1 voorsprong, waarna Celeritas terugkwam en de wedstrijd gelijk opging. De ruststand was 16-15 in het voordeel van de bezoekers.

Na de pauze verving Gert-Jan Barendse de andere doelman Ivo Lokhorst en deed dat goed en keepte een prima tweede helft. Jongeling Daan Zwinkels scoorde in totaal twee keer, maar deed dat in het laatste half uur op twee belangrijke momenten. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters Troost en Faber was het feest bij Westlandia.

Westlandia werd de terechte kampioen. Het seizoen begon stroef, want na de eerste vier wedstrijden had de ploeg twee nederlagen geleden, eenmaal gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld. Daarna kwam de ploeg op stoom en verloor het in totaal nog eenmaal en won het 17 wedstrijden, waaronder de belangrijke wedstrijden tegen de andere titelkandidaten.

Bij Westlandia gaat iedereen volgend jaar door en staat Tim Zuijderwijk aan het roer.

Dames

Tweede divisie B

De laatste wedstrijd van het seizoen leverde de grootste overwinning op. MIC werd aan de Noordweg in Wateringen met een 37-17 teruggestuurd naar Limburg en moet het volgend jaar doen in de hoofdklasse. De ruststand was 18-10 in het voordeel van de Wateringse ploeg.

VELO eindigt als derde en dat is een prima prestatie. De Wateringse ploeg verloor de eerste drie wedstrijden, maar kwam daarna op stoom en eindigde met 16 overwinningen, een puntendeling en vijf nederlagen op vijf punten van nummer twee de reserves van VOC.

Na de wedstrijd werd bij VELO afscheid genomen van Esmee Donker, Yvette van Nieuwland, Manon van der Marel en Nikki Zwinkel. Zij stoppen met selectiehandbal.Categorieen:
Wateringen Sport