Handbalsters Quintus gelijk tegen landskampioen

In de eerste wedstrijd in de halve finale om het Nederlands kampioenschap heeft Virto/Quintus voor een daverende verrassing gezorgd door tegen Succes Schoonmaak/VOC gelijk te spelen. Driekwart van de wedstrijd leek het er op dat VOC een makkelijke overwinning ging behalen, maar in het laatste kwart rechtte Quintus haar rug en maakte een geweldige comeback. Het duel eindigde in een 31-31 eindstand.

In de eerste 45 minuten had VOC de overhand in de Eekhouthal. De Amsterdamse titelverdediger was feller in de duels en aanvallend was het gevarieerd en daar had de Heulse verdediging moeite mee. Quintus had aanvallend weinig variatie en dat was gemakkelijk te verdedigen door VOC.

In de eerste helft wist Esther de Vos in het doel bij Quintus tot goede reddingen te komen waardoor Quintus nog redelijk in het spoor van de landskampioen bleef. In de openingsfase ging het nog gelijk op. Na 9 minuten was de stand 3-4 in het voordeel van VOC. Daarna nam de Amsterdamse ploeg afstand van de thuisploeg. Na een kwartier spelen was de stand 6-10 voor VOC. Even leek Quintus in het spoor te komen van VOC. Een goede periode mede door De Vos kwam Quintus terug tot 10-11, waarna VOC binnen vijf minuten de wedstrijd al voortijdig besliste (10-16). Uiteindelijk werd de ruststand 13-18 voor VOC.

Na de pauze liep VOC in vijf minuten uit naar een voordelige marge van zeven treffers (15-22). Het grootste verschil werd acht treffers (20-28). Daarna ging het schroom er af bij Quintus en ging het vrij uit spelen. Verdedigend stond het ineens goed en in de goal wist Jesse van de Polder ook ballen te keren. Na 18 minuten was de stand 22-29 en langzaam kwam het opgeleefde Quintus terug in de wedstrijd. Puntje voor puntje kroop het dichterbij de tegenstander. Quintus verdedigde agressiever en daar had VOC moeite mee. De Amsterdamse ploeg kon bijna geen opening vinden in de Heulse defensie. Met nog tien minuten te spelen was de tussenstand 25-29. Het werd een spannende slotfase waarin de oudgedienden Hage (2) en Grift (2) Quintus de aansluitingstreffer bezorgden. In de laatste minuut scoorde Anouk Zwinkels de gelijkmaker (31-31). De laatste bal van VOC werd door Van de Polder uit de goal geranseld. Lisanne Zwinkels en Anouk Zwinkels kwamen tot vijf treffers.

Als Quintus in de return in de hele wedstrijd net zo speelt als in het laatste kwartier van de tweede helft dan zit er een verrassing in en kan de Heulse ploeg de finale om het landskampioenschap halen.

Aanstaande dinsdag speelt Quintus de halve finale van het bekertoernooi. In Venlo is Handbal Venlo de tegenstander.