Archief
Pixabay

Pixabay

Duizenden badeenden op Koningsdag door water Maasland

Niet alleen voetbalvereniging Excelsior Maassluis houdt binnenkort een zogenoemde duckrace, ook scouting Maasland gaat zo'n evenement houden. Op Koningsdag 'zwemmen' duizenden badeenden in het water tussen de 's Heerenstraat en de Burgemeester van der Lelykade in Maasland.

De duckrace begint met een bedrijvenrace, waarin lokale bedrijven een grote badeend kunnen sponsoren. Daarna gaan ruim 2000 badeenden van particulieren het water in. Volgens Erik van der Meijs, voorzitter van de scouting, worden er enkele 'elementen' in het parcours opgenomen om het voor de toeschouwers aantrekkelijk te houden.

De opbrengst van de duckrace komt ten goede aan de verbouwingsplannen van scouting Maasland. Het huidige pand aan het Breeveldpad, dat al veertig jaar gebruikt wordt, voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. Het hoofdgebouw wordt aan de buitenkant voorzien van 'een nieuwe schil'. Daarnaast worden de botenloods en de opslagcontainers vervangen door één nieuwe loods die in dezelfde stijl wordt gebouwd als het hoofdgebouw. Verder wordt het sanitaire gedeelte verplaatst en uitgebreid, zodat het ook toegankelijk is voor mindervaliden.