Archief
PZH

PZH

Volgend jaar gaat 'probleemweg' N468 op de schop

De N468 tussen Maasland en Schipluiden gaat definitief volgend jaar op de schop. Nog dit jaar worden er gesprekken gevoerd met de omwonenden van de provinciale weg, wordt onderzoek gedaan, een ontwerp gemaakt en aanbesteed. Dat is dinsdagavond medegedeeld tijdens een bijeenkomst van de provincie Zuid-Holland.

Tijdens die bijeenkomst werd ook de intentieverklaring tussen de gedeputeerde Floor Vermeulen, Hoogheemraad Marcel Houtzager en wethouder Hans Horlings van Midden-Delfland getekend. Dat is goed nieuws voor de boeren en andere bedrijven langs de weg. Die hebben overlast van het ingesteld maximum gewicht van 20 ton dat nu over de weg heen mag. Als de weg gerenoveerd is kan het maximale gewicht weer worden aangepast naar tenminste 40 ton.Om kosten voor het herstel van de weg zo laag mogelijk te houden, wil de provincie grond vragen van grondeigenaren langs de weg. Zo kan de dijk goedkoper worden versterkt. Nog deze maand worden daar gesprekken over gevoerd.

Samenwerkingsovereenkomst

De gemeente Midden-Delfland heeft de intentie om het beheer en onderhoud van de weg na aanpassing over te nemen. De komende maanden worden financiën, taken en verantwoordelijkheden van de drie betrokken overheden verder uitgewerkt.

Ook worden afspraken gemaakt over het beheer en onderhoud van de weg. Deze worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die naar verwachting voor de zomer kan worden gesloten.