Archief

De Mus staat geen dag meer stil, 'maar het mag nog wel wat drukker'

Ouderen in Schipluiden en Den Hoorn weten De Mus, Midden-Delflands eigen 'PlusBus', nog wisselend te vinden. Wethouder De Goede liet eerder al weten dat het elektrische autootje geen dag meer stil staat. Maar het mag nog wel wat drukker vindt vrijwillig chauffeur Aad van Meurs. "Soms rijd ik vijf of zes ritten per dag, maar ik heb ook dagen met maar één rit om half 5 's middags."

Sinds 1 april is de proefperiode van drie maanden, waarin mensen - die moeite hebben om zelfstandig ergens naar toe te gaan - gratis werden vervoerd, voorbij. Voor een kaartje betalen mensen nu 1,50 euro maar er kan ook een tienrittenkaart gekocht worden voor 13,50 euro.

Sinds de eerste rit in januari zijn er wat 'verbeteringen' doorgevoerd. "In het begin was het verboden om naar Delft te rijden, maar nu vervoeren we geregeld mensen naar het ziekenhuis of het zwembad. Een ritje bij ons is toch een stuk goedkoper dan parkeren bij het ziekenhuis." Ook zijn er twee extra verkooppunten bijgekomen. Behalve bij de Kickerthoek in Den Hoorn en het gemeentehuis en Akkerleven in Schipluiden, zijn kaartjes nu ook te koop bij drogisterij DIO in Den Hoorn en Farm-I-See in Schipluiden.

Volgens Van Meurs heeft De Mus ook een sociale functie. Zo haalt hij geregeld de vuile was op bij mensen, die hij dan naar Kickerthoek brengt, waar het wordt gewassen. "Laatst vroeg iemand zelfs of ik de meterstanden wilde opnemen. En in de auto vertellen mensen hun hele leven."

De Mus vervoert voorlopig alleen nog mensen uit Schipluiden en Den Hoorn, mogelijk wordt in de toekomst ook Maasland aangedaan.

Eerder maakten wij onderstaand item over het vervoersproject: