Archief

Stripverhaal over de gehele regio op komst

Wat hebben Arnoud Rodenburg, Marco Kroon en Eva Jinek met elkaar gemeen? Ze staan alledrie in een nieuw stripverhaal over onze regio. Kunstenaar Paul Kerrebijn en grafisch ontwerper Koos Vellekoop uit Wateringen leggen de laatste hand aan hun eerste stripverhaal met de titel Code Rood.

Het verhaal gaat over de invasie van de Amerikaanse rivierkreeft in de regio, waar een oplossing voor gezocht moet worden. Het probleem wordt alleen nog maar erger als er ook nog eens een groeimiddel in het water terecht komt. Diverse bekende en minder bekende personen uit Westland, Midden-Delfland, Maassluis, Hoek van Holland, maar ook van daarbuiten komen in het verhaal voor.

De makers van de strip hebben er nu zo'n drie maanden aan gewerkt en zijn in het laatste stadium beland. Om de strip te kunnen bekostigen, hebben de makers bedrijven aangeschreven die vervolgens in het verhaal worden betrokken. De bedoeling is dat er elk jaar een actueel stripverhaal komt uit handen van de twee Westlandse creatievelingen. In het najaar ligt Code Rood in de winkels.