Archief

Sophie van Beek mag naar EK Teamgym

De Wateringse gymnaste Sophie van Beek, die onlangs de overstap maakte van turnen naar Teamgym, heeft zich met haar ploeg gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap Teamgym dat in oktober in Portugal wordt gehouden. Zaterdagavond heeft haar team in Nijverdal met succes de zogeheten EK-test doorstaan.

Sophie van Beek, in 2014 uitgeroepen tot Sporttalent van de gemeente Westland, maakt deel uit van de seniorenmix die in december 2017 met het EK-traject is gestart. In sporthal Zuiderwijk in Nijverdal moest het team zich zaterdag bewijzen op de minitrampoline, pegasus en de zogeheten tumblingbaan waarop acrobatische series moeten worden getoond. Ook een vloeroefening stond op het programma.

Na afloop van de wedstrijd kwam het verlossende woord van de jury. Het team van Sophie, dat bestaat uit sporters vanuit heel Nederland, mag zoals gezegd naar het EK. Aangezien Teamgym geen Olympische discipline is, wordt er vanuit de nationale bond KNGU niets vergoed. De kosten van het traject komen dus voor rekening van de sporters zelf. Sophie is daarom een crowdfundingactie gestart. Ze is op zoek naar sponsors en mensen die een bijdrage kunnen leveren aan haar traject richting het EK.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport