Archief
WOS Media

WOS Media

Autodieven 'slachtoffer' van hun gretigheid

Te grote gretigheid van enkele autodieven heeft hen woensdagochtend in alle vroegte de das omgedaan. Nadat zij in De Lier een personenauto hadden gestolen en deze hadden weggebracht naar Den Haag keerden zij terug naar De Lier. Zij hadden immers ook de sleutels van de andere gezinsauto meegenomen bij een inbraak eerder in de nacht. Echter nu werd de man des huizes wakker...

De bewoner van de Henry Hudsonstraat hoorde rond half vier gestommel en daarna het motorgeluid van de auto van zijn echtgenote. Hij zag de wagen wegrijden en belde direct 112. Vervolgens kwam hij erachter, dat zijn eigen wagen ook weg was.

De gealarmeerde politie zag de auto van de echtgenote rijden en er ontstond een achtervolging. De bestuurder negeerde stoptekens en reed tijdens de achtervolging in de richting van de Haagse Erasmusweg op een gegeven moment tegen de richting in en ook over een fietspad. De bestuurder werd klemgereden, waarna hij probeerde te voet er vandoor te gaan. Agenten konden hem daarna al snel aanhouden. De andere auto werd op de Schoutendreef in Den Haag aangetroffen, waarna ook de tweede verdachte kon worden aangehouden. Het gaat om mannen van 21 en 30 jaar, beiden uit Den Haag.

Categorieen:
De Lier 112