Archief

Organisator The Doors: 'Geen overleg geweest over feestlocatie'

Het bericht dat het feest The Doors op het Oranjeplein tijdens de feestweek in De Lier plaats moet maken voor de kermis, is hard aangekomen bij de organisatie. Volgens Hans Blom, eigenaar van café 2 Floors is er totaal geen overleg met hem geweest, terwijl hij een grote speler is binnen de BraDeLier.

Het plan is om het Rankplein, waar de kermis tot vorig jaar te vinden was, in te richten als feestlocatie voor de lokale horeca. Op die manier moet de BraDeLier aantrekkelijker worden voor de lokale bevolking, in plaats van mensen uit de regio. Blom denkt echter dat dit ook op een andere manier kan, zonder The Doors te stoppen.

"Ik denk dat we vooral moeten proberen om alles wat eropaf komt goed te huisvesten, die mensen het naar hun zin te maken en het evenement niet te aantrekkelijk te maken door te grote programmeringen neer te zetten met landelijke namen. We moeten het regionaal maken."

Piet Voskamp, voorzitter van het Oranjecomité, begrijpt de frustratie bij Blom. "Hij heeft de locatie vorig jaar overgenomen, maar al voor die tijd hebben wij kenbaar gemaakt dat het plein op zeer korte termijn zou verdwijnen. Een andere organisator stond altijd bij het gemeentehuis, maar daar zijn nu huizen gebouwd. Die is zijn locatie ook kwijtgeraakt."

Categorieen:
De Lier Cultuur