Archief
Richard Kok

Richard Kok

Ook World Horti Center open tijdens Kom in de Kas-zaterdag

Tuinbouwliefhebbers kunnen op zaterdag 7 april niet alleen veertien bedrijven rondom de Zwethlaan en Broekpolderlaan in Honselersdijk bezoeken tijdens Kom in de Kas. Ook het nabijgelegen World Horti Center is open. Het innovatiecentrum voor de sector houdt in samenwerking met Kom in de Kas een open dag en sluit zich daarbij ook aan op het thema 'Een kleurrijke toekomst'.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de praktijklokalen en leerpleinen van MBO Westland. In de kassen van Demokwekerij Westland geven medewerkers uitleg over onderzoeken met innovatieve belichting, teeltsystemen, veredeling en gewasbescherming. Het bedrijfsleven laat innovaties zien op het gebied van kasconstructie, energie en klimaat, nieuwe teeltmethoden en techniek en logistiek. Op de kleurrijke beursvloer van Food & Flowers vertellen de bedrijven over de innovaties op het gebied van gezondheid en welbevinden.

Het World Horti Center staat tegenover bloemenveiling Royal FloraHolland. Het is niet opgenomen in de busroute die bezoekers vanaf veiling naar de Broekpolderlaan vervoert, maar wel goed bereikbaar.

Overigens zijn de veertien glastuinbouwbedrijven ook op zondag 8 april open.