Archief
Bas Booister

Bas Booister

'Maassluis heeft veel profijt gehad van Sinterklaasintocht'

Er is dit jaar nog maar weinig animo bij gemeenten om de landelijke intocht van Sinterklaas te organiseren. Donderdag bracht omroep NTR naar buiten, dat dit jaar nog niemand zich uit eigen beweging had gemeld. Chris Kalkman, in 2016 betrokken bij de intocht in Maassluis, snapt het gebrek aan interesse, maar liet op WOS Radio weten dat het de stad wel veel oplevert.

"Maassluis heeft er veel profijt van gehad en zich echt op de kaart gezet", aldus Kalkman in het OchtendMagazine. "Als je kijkt hoeveel zendtijd je krijgt, hoeveel mensen over je spreken. Dat zien we nu terug in de stad, mensen die ons op televisie hebben gezien en nu zelf eens komen kijken. Nu, anderhalf jaar later, komen mensen er nog steeds op terug. Maar het kost ook gewoon geld." In Maassluis kostte de intocht in totaal 407.500 euro, dat is meer dan de 350.000 die aanvankelijk was begroot.

Een andere waarschijnlijke reden voor de beperkte animo is de discussie rondom het uiterlijk van Zwarte Piet. In Maassluis viel de discussie volgens Kalkman nog mee, waardoor het relatief rustig bleef in de stad. "Maar die discussie is daarna wel verhard. Gemeenten zeggen nu: 'ik wil die discussie niet aangaan, ik heb geen zin in dat soort problemen in en rond mijn stad' en dat kan ik wel begrijpen."

Kalkman ziet een nieuwe intocht in Maassluis wel zitten. "Ik ben er gisteravond meermaals over gebeld. Het leeft, zowel voor als tegen, in de stad. Er is een aantal mensen dat zegt: 'joh, we gaan het gewoon nog een keer proberen', maar er zal ook een aantal zijn dat zegt dat het veel geld en impact heeft gehad en het niet wil."

Categorieen:
Maassluis Cultuur