Archief

'Eind dit jaar AED-dekking in Westland'

Stichting AED Westland heeft zichzelf een ambitieuze doelstelling opgelegd. Eind 2018 moet in de gemeente een dergelijk aantal AED's hangen, waardoor heel Westland gedekt is. Maar daar is geld voor nodig en bereidheid van bedrijven.

Er zijn honderden AED's in Westland. Met die apparaten kun je bij mensen met een hartstilstand het hartritme herstellen. Het komt nog geregeld voor, dat acuut een AED nodig is, terwijl het apparaat in een afgesloten kantoorruimte ligt. De Stichting AED Westland probeert zoveel mogelijk bedrijven ertoe te bewegen om de AED in een buitenkast te hangen.

Voor een volledige dekking gaat het om 65 buitenkasten waarin zo'n AED zou moeten hangen. Er hangen er nu 19 verspreid over het Westland. Het grote lobbywerk bij bedrijven om aanwezige AED's buiten te hangen is daarom begonnen.

De stichting krijgt geregeld vragen van bedrijven over het buiten ophangen van een AED. Sinds kort is het zo, dat de AED's voorzien zijn van een track and trace systeem. Het jatten van het ding is daarmee nutteloos geworden. Ook heeft de stichting met de verschillende buurtpreventieteams afspraken gemaakt. Buurtpreventen checken de buitenkasten bijvoorbeeld op schades.

Het ophangen van buitenkasten voor AED's is een dure bedoening. Daarom hebben maandag de drie fondsen Rabo Fonds, Fonds Westland en Fonds Loswal de Bonnen een flinke donatie gedaan van in totaal 20.000 euro.

Wil je zelf, net als 1170 andere vrijwillgers, ook een steentje bijdragen als vrijwilliger of ben je als bedrijf bereid om de AED naar buiten te verplaatsen? Kijk dan op www.hartveiligwonen.nl.

Categorieen:
Westland 112