Archief

Het begin is er... eerste ruiterpad in Westland

Om politiek iets voor elkaar te krijgen in Westland, heb je soms een lange adem nodig. De realisatie van ruiterpaden is daar een goed voorbeeld van. D66 Westland gaf echter niet op en opent vrijdag het eerste ruiterpad in de gemeente.

De aanleg van ruiterpaden in de gemeente is al vier jaar lang een vurige wens van afzwaaiend fractieleider Tamara van Riet. Na de verkiezingen van 21 maart geeft zij het fractievoorzitterschap door aan Benjamin Hofland. Op de valreep opent Van Riet met wethouder Ouwendijk een ruiterpad op De Hoge Bomen in Naaldwijk.

De politica weet als geen ander hoe groot de behoefte voor ruiterpaden in Westland is. Van Riet: "Naar schatting zijn er 900 tot 1.000 paarden en pony's in Westland, verspreid over maneges, dressuurstallen en pensions aan huis"

Op dressuurstal de Elzeberg aan de Middenzwet in Wateringen staat haar oogappeltje: Fräulein Fabelhaft. Met de merrie komt zij geregeld in de Zwethzone, waar ook ruiterpaden zijn voorzien. Maar wanneer die precies worden aangelegd is nog niet duidelijk. Voor 2018 is in de gemeentebegroting twee ton opgenomen om uiteindelijk een heel netwerk van ruiterpaden te realiseren.

Merrie Fraulein Fabelhaft kan binnenkort dus nog een paar mooie, nieuwe routes in het Westland gaan ontdekken. Of het paard vrijdag bij de officiële opening aanwezig is, is nog niet helemaal zeker. Fraulein Fabelhaft heeft een wat dik achterbeen. Olympisch dressuurruiter Patrick van der Meer van de verderop gelegen Trainingsstal De Hoeve is er in ieder geval wel bij met een paard. De opening staat gepland voor 14.30 uur.