Archief
Archief WOS Media 1

Archief WOS Media 1

Actiegroep: 'Bonnenpolder blijft ook zonder natuurbegraven open en groen'

Ook als er geen natuurbegraafplaats komt in de Hoekse Bonnenpolder, kan het gebied open en groen blijven. Dat zegt de actiegroep Zorgen om de Bonnen tegen WOS Media. De groep weerspreekt de uitspraken die het Zuid-Hollands Landschap eerder deed. Die stelde juist, dat het plan voor natuurbegraven juist essentieel zou zijn.

Het Staelduinsebos moet aan de kant van Hoek van Holland worden uitgebreid, maar dat kost geld. Het Zuid-Hollands Landschap zegt dat die ontwikkelingen grotendeels moeten worden gefinancierd met geld van een natuurbegraafplaats. "Zonder natuurbegraven achten wij de kans niet aanwezig dat we op een lange duurzame manier de Bonnenpolder open gaan houden", zei regiohoofd Arjan van den Heuvel eerder tegen WOS Media.

Onzin, zegt Sabine Rietkerk van Zorgen om de Bonnen. "Rotterdam heeft een heel mooi ontwikkelplan opgesteld. Verschillende initiatieven zijn mogelijk binnen dat bestemmingsplan."

Dat er zonder natuurbegraven andere partijen aan de haal gaan met de polder en er bijvoorbeeld zonnepanelen worden geplaatst, klopt volgens Rietkerk dus ook niet. "Ze zijn echt bezig om angst te zaaien, ze willen ons zelf wijsmaken dat er een fabriek kan komen. Dat past allemaal niet binnen het bestemmingsplan. Het is nu wachten op een initiatiefnemer met wel een passend plan, en die zijn er zeker!"