Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

'Zonder natuurbegraven geen ontwikkelingen in Bonnenpolder'

De weerstand van een deel van de Hoekse bevolking tegen het plan voor natuurbegraven in de Bonnenpolder, zorgt ervoor dat mogelijk ook de plannen van het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) voor het gebied niet doorgaan. Dat laat regiohoofd Arjan van den Heuvel desgevraagd weten aan WOS Media. De ontwikkelingen zouden grotendeels worden gefinancierd met geld van een natuurbegraafplaats.

Volgens Van den Heuvel is het de bedoeling dat het Staelduinsebos wordt uitgebreid aan de kant van Hoek van Holland. "Binnen die uitbreiding moet een mooi duinbos worden gemaakt en daar zal ook het natuurbegraven plaats moeten vinden."

Het plan voor een natuurbegraafplaats is essentieel voor de ontwikkeling van het gebied. De grond is momenteel aangekocht door Natuurbegraven Nederland, maar als het plan niet doorgaat, gaat het terug naar de oude eigenaar, de ervan van Rijckevorsel. Die zal de grond opnieuw in de markt zetten. "Zonder natuurbegraven achten wij de kans niet aanwezig dat we op een lange duurzame manier de Bonnenpolder open gaan houden", aldus Van den Heuvel.

Vorige week werd uit de resultaten van een enquĂȘte duidelijk, dat een groot deel van de Hoekse bevolking een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder onwenselijk vindt. 63 procent van de respondenten ziet het plan niet zitten en 4 procent is het 'een beetje oneens' met de vestiging van een natuurbegraafplaats. Donderdag vergadert de gebiedscommissie in Hoek van Holland over de resultaten. Zij zal daarna een advies opstellen, zodat de gemeenteraad in Rotterdam een beslissing kan nemen.