Archief

Vrijdag extra raadsvergadering over bestuurscultuur

De extra vergadering van de Westlandse gemeenteraad, waar LPF en Westland Verstandig om hebben gevraagd, wordt vrijdagavond om 18.00 uur gehouden. Dat heeft het presidium van de raad besloten, nadat bleek dat de woensdagavond niet haalbaar was. Op de agenda staat het onderzoeksrapport van burgemeester Agnes van Ardenne naar de bestuurscultuur in Westland.

Uit dat onderzoek blijkt, dat er de afgelopen vier jaar zeker negen situaties zijn geweest die niet volgens de juiste procedure zijn verlopen. 'Namen en rugnummers' worden niet genoemd, maar Van Ardenne beschrijft de observaties wel. Aanleiding voor het rapport was de kwestie 'Kwekers in de Kunst'. Oud-burgemeester Sjaak van der Tak beloofde op eigen houtje een ton subsidie aan 'de Kwekers', zonder dat andere wethouders hiervan op de hoogte waren. Ook de raad werd er niet bij betrokken.

Hoewel het rapport al in een raadsvergadering is behandeld, willen verschillende partijen meer weten. GemeenteBelang Westland diende een WOB-verzoek in (Wet openbaarheid bestuur) om alle documenten in te kunnen zien, maar LPF en WV willen daar niet op wachten. Mocht burgemeester Van Ardenne voor vrijdag alsnog documenten naar de raad sturen, dan bestaat de mogelijkheid dat de vergadering toch niet doorgaat.

WOS Nieuws maakte donderdag een vooruitblik op de extra raadsvergadering:

Categorieen:
Westland Algemeen